Lakberendezési tanácsadás

High-Tech

Térképzésében a szemlélőt hihetetlen technikai megoldásokkal döbbenti meg.

A lehető legvékonyabb többnyire krómozott acélszerkezetekkel kombinálja az üveggyártás csodaanyagait, amelyek visszatükrözik a beszűrődni készülő világot, de a mögötte állóknak kitekintést enged a végtelenségbe. Hirtelen a sci-fi filmek világába csöppenünk általa.

Ahhoz, hogy az ilyen térben élő emberek ne idegenedjenek el teljesen a valós világtól, a stílus megengedi, hogy egy-egy 'régebbi' tárgy vagy természetes anyag beépítésre kerülhessen a mesterségesség jelzőt le nem tagadható enteriőrjébe. Ezért ragaszkodik a funkcionalizmushoz, sőt ez egyenesen sarkalatos pontja tervezési elképzeléseinek. Bútorainak anyagára a krómozott acélcső a színezett üveg a tükör és bőrkárpitok, valamint a fémgőz bevonatú műanyagok jellemzők, melyekhez kevés, de annál nemesebb faanyagot is felhasznál. Újabban a nehéz acélszelvényeket könnyített alumínium elemek váltják fel, melyeknek felületét fényes eloxálással kezelik. Divatos a csillogó arany, ezüst és antracit bevonat egyaránt. Festékekben a magasfényű lakkok, míg burkolatokban a különféle márványlapok a stílus anyagai.

A high-tech mint stílus és életforma a XXI. század kezdetének is meghatározója, hiszen a globalizmus zászlóshajója. A globalizációt pedig a pénz hatalma, a technika uralma és az informatika rohamléptekkel fejlődő világa szülte, melyek egyben a high-tech építőkövei is.

Forrás internet

Vissza