Lakberendezési tanácsadás

Gyerek felségterülete.

   Gyerek Talán a lakberendezés egyik legkedvesebb feladata, de egyben a legnehezebb is a gyerekek szobájának berendezése. Több egykorú vagy esetleg eltérő korú gyerek részére, a rendelkezésre álló helyiség, vagy helyiségrész berendezése nagyfokú empátiát, megértést és leleményességet igényel akár a szülő, vagy épen a lakberendező részéről. A helyes elv a gyerekszobák esetében, hogy a berendezés feleljen meg a gyerek korának, minden gyereknek legyen meg a saját területe, tanuló padja vagy íróasztala, széke, tárlóhelye, de legalább is szekrényrésze, esetleg polca, személyes holmik tárolására, elrejtésére.felségterülete.

 

Tovább olvasok

Étkezési helyiség.

Étkezési helyiség.

Rohanó világunkban az otthon hangulatának fenntartása és a családi egység megőrzése még nagyobb kívánalom, mint valaha. Az otthon hangulatának egyik alapfeltétele az otthoni közös étkezés és annak lehetőségének megteremtése. Becsüljük meg egymást, hogy a rohanvást bekapkodott reggelik és a gyors étkezdékben elfogyasztott „műételek” után, legalább hétvégéken egy állandóan, külön erre a célra kijelölt és berendezett helyen a család közösen fogyassza el lukulluszi, vagy ennél jóval szerényebb ebédjét, vacsoráját.

Tovább olvasok

A pihenés ülőbútorai.

 A pihenés ülőbútorai.
A polgári otthonok kényelmét testesítették meg már a barokk korban is, de a biedermeier szalonok kötelező berendezési tárgyai közül soha sem hiányozhattak. 
 
Bármely korban is készültek, fő funkciójuk a pihenés és a kényelem szolgálata. Legyen az fotel, kanapé, pamlag vagy nyugszék, szigorú ergonómiai szabályok jellemzik felépítésüket és méretezésüket. Minden ülőbútor kialakítása függ a kívánt testhelyzettől.

Tovább olvasok

Minimál stílus

Minimál
Az a stílus, ami csak is a tiszta formák és a rend révén igyekszik elérni az ember által vágyott harmóniát.

Fontosnak tartja, hogy a tér szolgálja az embert és a benne lévő szükséges használati és berendezési tárgyak a természetes szimmetriarendjét, egyensúlyát, ritmusát az ott élő emberre visszasugározza. Ezt olyan módon igyekszik elérni, hogy a mintákat vagy a formákat a térben sorozatosan megismételi, azokat sorba állítja, hogy ezzel is figyelmeztetessen arra, hogy a rendezettség életünkben és magunk körül nem csak óhaj, hanem valóság is kell, hogy legyen.

Tovább olvasok

Klasszikus stílus

Klasszikus
A klasszikus-stílus eredete a régi történelmi korokba nyúlik, amikor létre jöttek a kézműves céhek, és a középkori urak szobáit míves bútorok, pazar kelmék és kifinomult színek töltötték be. A középkort követően is a történelmi korok szerint alakultak ki a klasszikus enteriőrök, és tükrözték az adott kor eszmeiségét a minták, színek és formák terén is. Az antik bútorok alapvetően meghatározzák a kialakított tér jellegét... 

Tovább olvasok

High-Tech

High-Tech
Térképzésében a szemlélőt hihetetlen technikai megoldásokkal döbbenti meg. A lehető legvékonyabb többnyire krómozott acélszerkezetekkel kombinálja az üveggyártás csodaanyagait, amelyek visszatükrözik a beszűrődni készülő világot, de a mögötte állóknak kitekintést enged a végtelenségbe. Hirtelen a sci-fi filmek világába csöppenünk általa.
 

Tovább olvasok

Eklektikus

Eklektikus
Az eklektikus lakberendezés lényege, hogy különböző lakberendezési stílusok nyugodtan megférhetnek egymás mellett az otthonunkban, a lényeg az egyensúly és a jó ízlés. 

Tovább olvasok

Angolszász

 Angolszász
Az angol/amerikai stílust nem formai jegyek alapján lehet meghatározni, inkább egyfajta gondolkodásmódot, életszemléletet tükröz, melynek alapjai a hagyománytisztelet, a célszerűség szem előtt tartása.

Tovább olvasok

Mediterrán stílus

Mediterrán
Helyi stílusok közül mostanában a mediterrán a legfelkapottabb. Ez abból adódik, hogy a magyarok többsége a Földközi-tenger partvidékén nyaral, és az ottani hangulatot szeretné kicsit felidézni a szürke hétköznapokban. Magyarországon négy mediterrán jellegű stílus érvényesül. Az olasz, a spanyol, a görög, illetve a mór (marokkói).

Tovább olvasok